ابرخشت

1402/08/21 ۱۱:۴۶ ب٫ظ

ابرخشت، یک سیستم سازه ای بر پایه خاک است که بر اساس اصول معماری خاک، کار می کند. مخترع این روش، نادر خلیلی (1314-1386)، معمار ایرانی الاصل ساکن آمریکا بود که سالها عمر و تلاش خود را در بیابانهای ایران، صرف این کرد که راهی برای مدرنیزه کردن معماری خاک مرسوم در ایران که معمولاً با طاق و گنبد همراه است، بیابد و سرانجام این کوشش، روش ساختی به نام “ابرخشت” بود که از گلتافتن (فرم اولیه ساخت ابرخشت) زاده شد.
وی مسیر این تلاش ها را در دو کتاب با نام های “تنها دویدن” و “خانه های سرامیکی” بازگو کرده و تمام روند کار و چگونه رسیدن به نقطه ای که توانست، به جهان موهبتی از جنس خاک عرضه کند را آورده است.
مصالح لازم برای ساخت ابرخشت، بسیار جزئی و شامل گونی پلی پروپیلن، سیم خاردار، آب و خاک است که به راحتی پیدا می شوند. روش ساخت آن، بسیار ساده و در دسترس عموم بوده و خود سازه، کاملاً با محیط زیست سازگار می باشد.
از زمانی که مؤسسه کل ارت، شروع به آموزش ابرخشت در جهان نمود، هزاران هزار نفر این روش ساخت را آموخته و آن را در جهان گسترش دادند و از بی سعادتی ایران و ایرانی است که 30 سال بعد از اختراع این روش ساخت، نام آن را در ایران می شنویم.

دیدگاه تان را بنویسید

نظر خود را درباره این مقاله بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *